Valmista Kelli kaneelirulle

22. detsember 2013 10:55
Valmista Kelli kaneelirulle
Joonistanud: Kertu Sillaste
Tainas: 50 g presspärmi, 15 dl jahu, 200 g võid, 5 dl piima, 2tl soola, 1dl suhkrut
Täidis: 100 g võid, 2 sl kaneeli, 5 sl suhkrut
Määrimiseks: 1 muna

Hõõru pärm soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa toasoe piim ja ülejäänud suhkur ning sega. Lisa pool jahust ja sega natuke.
Sega hulka tükeldatud või ja teine pool jahust. Sõtku ühtlaseks tainaks. Kata kauss rätiga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Kui tainas on kerkinud, vajuta see alla, sõtku läbi, jaga pooleks. Tõsta pool tainast jahuga ülepuistatud lauale ja rulli nelinurgaks. Sulata täidise jaoks mõeldud või ja kalla pool sellest tainale. Määri laiali.
Sega eraldi kausis suhkur ja kaneel, puista pool segust tainale ja keera see rulli. Lõika otsast paarisentimeetrised jupid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri rullid üle lahtiklopitud munaga.
Pane plaat ahju. Tee samamoodi ka teise tainapoolega.

TÄHEKE

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare
 
  KontaktinfoSinu privaatsus Delfis
Copyright © Ekspress Meedia AS. All rights reserved