TEE ISE: Valmista põnevaid ja maitsvaid õunaroose!

 (4)
06. oktoober 2015 14:56
Kutsu ema või isa appi ja valmistage hoopis põnevam õunakook!
Õunaroosid.... Nad näevad ilusad välja ja maitsevad võrratult. Päris tore vaheldus nt tradistioonilistele kaneelirullidele/-saiakestele.

Vaja läheb:

Tainast - pärmi-/ leht- või filotainast (kõik need tainad sobivad selleks hästi, asi on vaid maitses, et kuidas kellelegi meeldib. Katseta kasvõi kõiki, et just endale meeldiv selle puhul üles leida

Õunu - ise soovitan võtta punase koorega õunakesi ja seliseid suuremat sorti. Aga sama hästi sobivad ka rohelise koorega ja väiksemad õunad. Lihtsalt punase koorega õunad jätavad effektsema tulemuse roosides

Keeva vett - õunte leotamiseks

Vahele panekuks - moosi (õuna-/ marjamoosi), kaneeli ja suhkrut (munaga või võiga.
Peale panekuks - tuhksuhkrut (kes soovib)

Valmistamine:

Alustage valmistamist osa siin sellest, et on juba tegutsemiseks valmis tainas ehk siis pärmitainas.
* Pane vesi keema veekeedukannus.
* Lõika õunad sektoriteks (nt 4 tk) ja puhasta sektorid ja viiluta kohe mõnda kuumakindlasse anumasse nt koorimisnoaga.
* Kalla õunaviiludele keev vesi peale ja lase paar minutit seista, kuni tõmbavad elastseks (umbes nagu spagetid :D ). Kurna ära ja jäta sõelale nõrguma, et vesi ära voolaks.
Milleks seda tarvis on? Sest värske ja tugeva viljalihaga õunaviilud, ka isegi väga peenikesed ei taha just mitte kõige edukamalt lasta end rulli keerata, ilma, et nad prõks ja prõks katki ei murduks - selle jaoks ongi tarvis neid natuke tulises vees pehmendada, et nad alluksid töötlusele paremini ja ei murduks katki :)
NB! Ära kaua õunaviile leota tulises vees, sest kui on tegu punase koorega õuntega, siis see kena punane värvus lihtsalt tuhmub ära ja läheb selliseks ebamääraseks roosakaks ning teine asi on see, et nad muutuvad liiga lödiks ka sedasi.


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare
 
  KontaktinfoSinu privaatsus Delfis
Copyright © Ekspress Meedia AS. All rights reserved