Pehme õunakook kardemoniga ja vanillikaste

24. november 2010 19:53
Tähekese joonistus
Joonistas: Kertu Sillaste
Pehme kardemoniga õunakook on eriti miatsev koos vanillikastmega, aga muidugi saada valmistada ka lihtsalt vanillikastet ilma mingi õunakoogita.

Vanillikaste
1 muna
2 sl suhkrut
2 tl kartulitärklist
3 dl piima (soovitavalt 3,5%)
1 tl vanillisuhkrut

Tee nii:

  1. Valmista kaste enne õunakooki, et see jõuaks jahtuda.
  2. Sega väiksemas potis hoolega ühtlaseks muna, suhkur ja kartulitärklis.
  3. Sega vähehaaval juurde piim.
  4. Tõsta pott pliidile keskmisele kuumusele ja kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Kaste võib korraks keema tõusta, kuid ära seda kaua keeda.
  5. Tõsta tulelt ja sega juurde vanillisuhkur.
  6. Sega jahtumise ajal iga 5 10 minuti tagant, et peale ei tekiks nahka.

Õunakook
100 g võid (natuke vormi määrimiseks ka)
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit
3,5 dl nisujahu
1/4 tl soola
1/2 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl jahvatatud kardemoni
1 tl vaniljesuhkrut
peale umbes 500 g õunu (5 6 keskmist kodumaist) ja 2 sl fariinsuhkrut

Tee nii:

  1. Pane ahi 200°C peale sooja.
  2. Määri ümmargune (Ø umbes 23 cm) või kandiline (umbes 20x20 cm) koogivorm võiga.
  3. Puhasta õunad ja lõika paksudeks sektoriteks.
  4. Vahusta või ja suhkur.
  5. Lisa muna, vahusta ühtlaseks.
  6. Lisa hapupiim või jogurt, sega.
  7. Sega omavahel kuivad ained ja kalla või-muna-jogurtisegusse. Sega pehmeks tainaks.
  8. Kalla tainas vormi ja silu ühtlaseks.
  9. Lao peale õunasektorid ning puista nendele fariinsuhkur.
  10. Küpseta umbes 30 minutit.

TÄHEKE

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare
 
  KontaktinfoSinu privaatsus Delfis
Copyright © Ekspress Meedia AS. All rights reserved