Ahjufriikad kastmega

 (5)
26. oktoober 2011 09:12
Ahjufriikad kastmega
Joonistas Kertu Sillaste
Milleks osta friikartuleid poest, kui neid saab ise teha? Kartulite kõrvale võid valmistada kolme kastet või siis valida välja ainult ühe, mis eriti maitseb!

Sul läheb vaja järgmisi aineid:

1 kilo kartuleid, 2 supilusikat õli, pool teelusikat paprikapulbrit, soola

Kastmepõhjaks 2 dl hapukoort, 2 dl majoneesi, pool teelusikat soola, pisut jahvatatud musta pipart

Tee nii:
Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Koori kartulid ja lõika parajateks pulkadeks.
Pane kartulid kaussi, lisa õli ja paprika ning sega läbi.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota selle peale kartulid ühe kihina. Pista kartulid küpsetusplaadiga ahju.
Küpseta umbes 20 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Puista kartulitele maitse järgi soola.

Kuni kartulid ahjus küpsevad, sega kaste valmis. Jaga see enam-vähem võrdselt kolme väiksesse kaussi. Seejärel sega juurde järgmised ained:
Kollane kaste: lisa 1 teelusikas karrit ja veerand teelusikat kurkumat.
Roosa kaste: lisa 2 supilusikat ketšupit ja veerand teelusikat paprikapulbrit.
Roheline kaste: lisa väike purustatud või hakitud küüslauguküüs ja 6–8 supilusikat hakitud maitserohelist (peterselli, tilli, sellerit, basiilikut, kas või kõiki segamini).

Kastmed sobivad ka näiteks porgandi- või kurgipulkadele või paprikaribadele!

TÄHEKE

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare
 
  KontaktinfoSinu privaatsus Delfis
Copyright © Ekspress Meedia AS. All rights reserved